mandag den 8. september 2014

Hvilken flyverdragt vælger du

Hvis du ikke allerede har købt flyverdragt til poderne, så er det nu du skal igang. Måske har du allerede en favorit, måske har du flere, eller måske har du lidt svær ved at vælge. Det kan jeg faktisk godt forstå hvis du har, for hold nu op der er mange meninger, test, og gode råd om hvad der bedst holde de små varme og tørre vinteren igennem.
Ud over at Filippa efterhånden har testet nogle stykker, så er jeg på mit arbejde hver vinter omgivet af nogle små og meget kompetente flyverdragt tester. Så for at gøre forvirringen total, deler jeg også lige mine erfaringer, læs med hvis du har lyst.

For nogle år siden havde jeg en klar favorit, nu har jeg mange. Måske er det fordi jeg efterhånden har set en del forskellige, eller måske er det fordi at fabrikanterne har lært af hinanden og efterhånden blevet ret dygtige.

Selv den bedste og dyreste dunjakke eller sovepose kan ikke holde dig varm, hvis du ikke har lag på lag af uld inderst, det ved alle der klatre og vandre på fjeldet, og sådan er det også med flyverdragter.

Det er kroppens varme der skal varme rummet mellem dit barn og det beskyttende lag der rundt om op. Des mindre det rum er, des mindre varme går der til spilde, og des nemmere er det at holde på varmen. Hvis du gerne vil give 1800 kr. for en flyverdragt i fin design, så gør det, den skal nok holde dit barn tør og varm, du skal bare ikke gå rundt og tro at det er den bedste på markedet. Personlig vil jeg hellere købe en lidt billigere flyverdragt, og så bruge nogle flere penge på uld undertøj, strømper som sidder godt på foden og nogle støvler med lang skaft.

Som sagt så går jeg ikke så meget op i mærket, mere i kvaliteten og funktionelle detaljer, her kommer nogle af mine overvejelser.

Flyverdragten skal leve op til alle sikkerhedskravene inden for EU's standarter, som fx. aftagelig hue, snore ved halsen og for lange lynlåse ved benene. Den skal også være fri for PVC, ftalater samt nikkel ved lynlåse og knapper, så er det på plads.

For barnets skyld skal den ikke være for stor og poset, den skal heller ikke være for tung, og så skal den have en funktionel hue,der følger barnet og ikke falder af hele tiden. Når børn kommer cyklende og drejer hovedet for at sige noget til lege kammeraten gider de ikke se indersiden af en hue, eller en ræv for den sags skyld, så ryger den hue hurtig af.

Elastikker ved støvle kanten, må efter min mening være lavet for at irriterer børnene, og vil man helt smadre deres selvtillid, så køber man et par Sorel vinterstøvler, eller termostøvler, så er der helt sikker ingen børn der selv kan få flyverdragten på, selv ikke før skolebørnene.
(ok den var lidt hård, men vindfang inderst og velcro luk i benene, så kan alle slags støvler bruges)

Ingen dobbelt lynlås til børn i børnehaven, der vil altid være en kuldebro ved lynlåsene så hvorfor vælge to af dem, og børnene kan ikke selv lyne dem. Jeg foretrækker en lige lynlås på maven, den kan selv de mindste drenge selv lyne.

Glat inderfor så dragten er nem at få på, og gerne en masse indspændings muligheder, så dragten kan tilpasses barnet.

Det er faktisk rigtig vigtig at, købe en flyverdragt børnene selv kan få på, ikke for som mange tror at gøre det nemmere for pædagogerne, men for at gøre det nemmere for dit barn.
Det giver selvtillid selv at kunne få tøj på, det giver status blandt de andre børn, og dem der først kommer på legepladsen får de bedste cykler.
Det er ikke serlig rart for en 4-5 årig dreng at have tisset i bukserne fordi han havde regnbukser på med smæk og seler, og ikke kunne nå at få dem af da han skulle på toilettet. Eller altid at være den der komme sidst ud på legepladsen, fordi flyverdragten har to lynlåse, eller er for stram i benene og han ikke selv kan få den på.

Du kan hjælpe dit barn til en nemmere hverdag, ved at ligge tingene klar på rummet så barnet selv kan nå det, og ved at tænke over hvilke detaljer tøjet har.


Filippa har fået lov til at teste en flyverdragten fra Friends, jeg lokkede hende til kort at tage den på den anden dag. Hun har selv været med til at bestemme farven, alligevel var hun slet ikke klar til at prøve flyverdragt nu, jeg fik dog taget lidt billeder af den.
Jeg kan jo af gode grunde ikke skrive så meget om hvad vi syntes om den, da vi ikke har haft mulighed for at teste den endnu, men umiddelbart lever den op til alle de krav jeg har beskrevet. Filippa har altid to flyverdragter, så hun både har en i børnehaven, og en hjemme,  jeg kunde godt finde på at købe den her som den ene af dem.
Flyverdragten kan købes i den nærmeste Kvickly1 kommentar:

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...