fredag den 1. september 2017

Der er så smukt i skærehaven

Så skriver kalenderen 1. september og dermed efterår, jeg syntes sommeren er fløjet afsted, og selv om efterår normal er en af mine yndlings årstider som jeg ser frem til. Så sidder jeg alligevel tilbage med en følelse i år, om noget med en sommer der aldrig helt kom igang. 

Trods den regnfulde og lidt kolde sommer så bugner køkken og skæreaven. På den front er alt ved det gamle, vi går en tid i møde med overflod af  både grøntsager, frugt og blomster.

I det her indlæg har jeg kun billeder fra køkkenhaven og skærehaven, jeg har taget så mange billeder den seneste tid, og det er virkelig svært at vælge mellem dem. jeg har næsten ikke ord for hvor skønt der er at gå rundt i haven lige nu, og hvis jeg ikke har min saks eller hakke med, har jeg næsten altid mit kamera med. Mine Cosmos har ladet vente på sig, men lige nu står de så fint og blomstrer, det er bierne glade for.


 De store blomster vil jeg ikke undvære i haven, de er skønne på hver deres måde, men jeg bruger dem ikke så meget i buketter, dertil syntes jeg de er lidt for store, ihvertfald til mine kreative blomster binder evner.


 Denne skønne skærmblomst er der mange der spørger til når de ser den, den hedder Ammi Majus og den har stået så utrolig smuk hele sommeren. Den er skøn i buketter, både store og små buketter.

 Det er første år jeg har Artiskok og hvor er den altså bare smuk, den er lidt ekstra sen på den i år på grund af manglende varme i foråret, men nu ser det ud til at de er kommet godt igang alligevel.

 Der er rigtig mange der spørger til hvorfor vi har fyrtræer i bunden af Køkkenhaven, og det er som bare fordi vi ikke nåede at få dem flyttet ud af haven i foråret. Leif sår selv træerne som han bruget til at plante efter i vildt remisser, og til at sælge som klippegrønt, men fra næste forår må han finde en anden mark til sin planteskole, jeg driller ham lidt med at sige at jeg har opsagt legemålet fra næste forår.


10 kommentarer:

 1. Din køkken- og skærehave er helt bedårende! Jeg er ellers lidt stolt af min egen køkkenhave, men her kan jeg ikke være med :-) Jeg pønser på at have flere sommerblomster til snit næste år, for de er faktisk nemmere end grøntsagerne, og hvor er det pragtfuldt at kunne plukke løs i disse måneder!
  Vi når desværre ikke til jeres åben-have arrangement, men jeg drømmer om at se din have IRL!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, jeg kan godt forstå du er stolt af din køkkenhave, den er virkelig også skøn. jeg er rigtig glad for mine blomster, jeg kan slet ikke få nok, men vi vil aldrig undvære grøntsagerne. En skam i ikke kommer forbi, det havde været hyggelig at hilse på dig, det må blive en anden gang.

   Slet
 2. Dejligt at se, at der er så smukt og lækkert, selv om det hele egentlig er ved at være lidt på retur. Dejlige billeder, du viser os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, jeg er virkelig flittig med at deadheaded blomster, så snart de er afblomstret, det holder det hele godt igang. Flere ting har været sent om at komme igang, det hjælper lidt på det, men mine lathyrus og mine morgenfruer er på retur.

   Slet
 3. Det er så flot i din skærehave. Sikke en farvefest. Dejligt at have meget at nyde, se på og tage ind af. Lige er det at nyde alle dine timers indsats i haven. Flot arbejde og manden må rykke lidt med sine Fyrretræer☺️

  SvarSlet
 4. Hei Jeannett. Nydelige bilder. For noen flotte farger. Hagen min er liten så det har jeg ikke plass til. Da kan jeg nyte dine. God helg til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 5. Sikke en skøn urte og snittehave. Vidunderligt med så meget at plukke også på dette tidspunkt.
  Jeg vil rigtig gerne se din have og håber vi når det i næste weekend. Både til nydelse og inspration.
  Septemberhilsner Else Schionning, Rødhushaven

  SvarSlet
 6. Du har en vidunderlig skærehave og køkkenhave og alt ser så frodigt ud. Man kan sagtens føle sig rig når man har så mange snitblomster.

  Flotte billeder :)

  SvarSlet
 7. Det er en fantastis skærehave du har. Jeg er meget betaget af dine billeder,som viser at her bor en dygtig og kreativ havefe. Jeg er vild med Fyrtræer, men at så dem, har jeg ikke prøvet. Hygge herfra med ønsket om en dejlig dag.

  SvarSlet
 8. Det er da en ufattelig smuk skære- og køkkenhave du har. Hvor ser det hele fantastisk ud, kan sandelig godt forstå du nyder det i fulde drag.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...