tirsdag den 5. juli 2016

På besøg i Marianne Follings have

I søndags var jeg på have rundtur sammen med Margit (Bruunshave) Den første åben have vi besøgte var hos Marianne Follings, derefter kørte vi til Birgit Helboshave skønne have på Fyn.

I dag viser jeg billeder fra Marianne Follings have, og i morgen kommer der billeder fra Helbos have.

Lige siden jeg første gang fik øjnene op for pryd græsser og de mere vilde og robuste stauder, har jeg haft lyst til at se Mariannes have, men der jo lidt langt fra Midtjylland til Sjælland.
Vi havde dog ikke været i haven mange minutter før vi begge to konstaterede, at det her er en have der er hele turen værd.


Det første vi kom til var den lille hyggelig gårdhave, Marianne er en sand mester i komponerer krukker, planter, farver og pynt, vi blev begge to meget inspireret. Bla. havde hun dækket nedløbsrørene med tørret bambus eller måske var det græsser, det så virkelig fint ud, en fantastisk ide syntes jeg.

Jeg har jo selv lavet en Guldregns alle i år, så jeg glædede mig meget til at se Mariannes, og den var lige så fin som jeg havde forestillet mig. Under træerne som jo selvfølgelig ikke blomstre mere, er der hvide bede på hver side, og formklippet Takshække for enden af alle'en smukt smukt smukt


Margit tager en hvil på en af de mange bænke i haven

Det første rum vi kom til var en slags planteskole til egen have, det er jo godt at have et lille sted og hente lidt planter fra hvis man pludselig får behov for at lave et nyt projekt i haven som Marianne sagde. Sikke et område, jeg ville elske at have have sådan et lager af stauder og græsser i forskellige arter i rækker lige til at grave op og plante ind i haven.
(billedet over og de to under er fra dette rum) Så kom vi ind i et andet have rum, det var som at træde ind i en drømme have, det ser fantastisk ud når græsserne vælter ud over stierne eller danner tuer med blomster aks der fejer i vinden hen over de lavere stauder, det giver virkelig en god effekt i bedene.
Det er svært at fornemme på billedet med rummet er indrammet med hække og yderligere opdelt med hække inde i rummet, det hele er samlet med et smukt jern lysthus i midten.
(De efterfølgende 6 billeder er fra dette rum)Så kom vi til have rummet foran huset, og som i nok kan fornemme fra billederne så fortsætter de store græsbede også i dette rum. Der går en sti tværs gennem haven og oppe ved huser er der en træ terrasse med planter samlet i krukker, det fik jeg desværre ikke billeder af.
Det giver en virkelig god effekt at bedene er så brede, både græsserne og mange af de stauder der er i haven kommer nemt op på omkring de 2 meter i højden, så det hele virker meget frodig og dramatisk.
( De efterfølgende 4 billeder er fra dette rum)


Rundt omkring på gården gik hønsene og hyggede sig, det var så fint.

 De sidste to billeder er fra et bed ved Parkeringspladsen

Jeg har fuldstendig tabt mit hjerte til græsser, og efter at have set Mariannes skønne have kan jeg slet ikke få nok, jeg vil have mange flere.
Haven er så fin, vild og eventyrlig på samme tid, og med hække der skaber ro og giver kant til de frodige bede.
Det er virkelig en have jeg vil anbefale at se, haven er åben igen 13-14 august

18 kommentarer:

 1. Det var virkelig en fin og anderledes have. Marianne kan helt sikkert noget særligt med græsser og jeg blev da helt blæst omkuld af dine smukke billeder. Denne have må på min besøgs-ønskeliste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja den er virkelig noget ganske særligt, du må besøge den til august, du vil ikke fortryde det

   Slet
 2. Du bekræfter mig i, at det er en specielt smuk have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig en ganske særlig have, og den er åben igen til august.

   Slet
 3. Jeg besøgte også hendes have for et par år siden i august, og jeg var ligeså imponeret som dig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haven var virkelig smuk nu, men det er jo en sensommer have, så jeg kan forestille mig at den er mindst lige så skøn i august måned..

   Slet
 4. Den have er også på min liste over haver jeg må besøge. Hun kan virkelig noget med græsser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er meget inspirerende at se hvordan Marianne bruger græsser mellem de specielt udvalgte stauder, som ikke så let vælter, og som også er mere robuste end mange af de stauder der ellers ofte bruges i haver

   Slet
 5. Vidunderlige billeder fra en fantastisk smuk have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, det var virkelig en skøn have og motiverne var ikke svære at finde.

   Slet
 6. Flotte billeder fra Mariannes have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ja det er virkelig en skøn have, din have er jo også rigtig skøn og står også på min liste over haver jeg gerne vil se. Det så ud som om i havde en hyggelig dag i lørdags, desværre kunne jeg ikke være med, det er jeg lidt ærgerlig over.

   Slet
 7. En flot have med mange skønne græsser og Stauder
  Det kræver også lige en lidt større have end en almindelig parcelhushave.
  Men hos dig og Margit Bruun, med så meget plads,vil det passe perfekt ind,
  Men du er jo også godt igang.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig at der er en stor have og det er ikke det hele der kan laves i en lille have og få den samme effekt og vildskab. Men jeg vil mene at det fantastiske ved græsser er at der er så mange forskellige og forskellige størrelser, så de kan passe ind i næsten alle have. Min den første græs, købte jeg faktisk af en alpinplante havemand på et pantemarked, og den har stået i mit alpine bed nu i mange år.

   Slet
 8. Hold da nu op hvor ser det ud til at være en helt fantastisk have :o) Woow nogle fantastiske billeder du har taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, ja den have er virkelig fantastisk, og jeg kunne gå rundt i den i timevis. Faktisk var jeg klar til en tur igen i morgen, altså hvis haven var åben, og hvis nogen spurte om jeg ville med ;-)

   Slet
 9. Har du åben have i 2019?

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...