torsdag den 7. juli 2016

På besøg i Birgit Helbos have

Efter besøget hos Marianne Folling, kørte vi videre til fyn for at se Birgit Helbos skønne have. det er en have på ca 4000 kvaderatmeter, haven ligger i Kværndrup ved Egeskov slot.
Haver er virkelig både til nytte og nydelse, der også er navnet på Birgits bog, bogen er desværre udsolgt fra forlaget.
Haven er meget stemningsfuld med mange rum, og høje hække der skaber ro og karakter rundt om de mange rum. Udover Potagen som mange nok har set billeder fra, er der også Blomster/rosen haven, skygge haven, skærer haven, taks haven, æble haven, pause haven, bare for at nævne nogen af de mange rum.

Jeg blev fuldstendig bjergtaget af alle de smukke hække og Birgit Helbos evne til at arbejde med rum og stemninger, hvilket måske også kan ses på billederne. Jeg er lidt ærgerlig over at jeg ikke fik taget flere blomster billeder, ud fra billederne kan haven godt virke meget grøn, men der manglede bestemt ikke blomster i haven. Blandt andet var der mange smukke roser i rosenhaven, og så var potagen jo også helt fantastisk.

Her kommer nogen af de billeder jeg tog i haven


Jeg håber i kunne fornemme stemningen fra haven, og se hvor fuldstendig fantastisk have er, og hvis i som os er blevet forelsket i haven, så kan jeg fortælle at huset og haven er til salg. det kan i læse mere om på Birgits hjemmeside Helbo haveplaner,

8 kommentarer:

 1. Kære Jeannett, tusind tak for en dejlig indspirende og hyggelig dag sammen med dig i skønne omgivelser. Jeg er forelsket og kunne jeg købe haven, sætte den på en trailer og transportere den hjem til mig, så er jeg klar ;-). For en boligsøgende haveelsker er stedet så absolut anbefalingsværdigt....køb den og du vil aldrig fortyde :-). Jeannett, jeg glæder mig til næste gang vi tager på tur :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak for en dejlig dag, jeg er også klar til en tur igen en anden gang, faktisk er jeg overrasket over hvor let køre turen gik, vi manglede jo heller ikke snakke emner ;-)
   Det var virkelig to fantastisk smukke og inspirerende haver, jeg kunne også godt købe haven og flytte den hjem til min. Selv Leif blev inspireret da jeg vidste ham billedere, og begyndte med at tale om at klippe lidt ekstra i hækkene her og der. Han var lige ved at klippe hæk i går, kom dog i og sagde, nu har jeg målt vores hække der er 250 m som skal klippes på hver side, måske vi skal overveje snart at stoppe med at plante hække.
   God ferie til jer

   Slet
 2. Ja, det er en skøn have, som jeg har besøgt flere gange! Vi var der faktisk samtidig i søndags, og jeg syntes også, der var noget bekendt ved jer, men jeg kunne ikke komme på, hvor jeg "kendte" jer fra:-).

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er virkelig en skøn have, jeg er også klar til at se den igen, syntes faktisk ofte jeg har lyst til at komme tilbage og gense haver som denne, det er lige som om, at når indtrykken har lagt sig, så er jeg klar til endnu en runde hvor jeg kan gå mere i detaljer.
   Det var da virkelig ærgerlig at vi ikke genkendte hinanden, jeg ville virkelig gerne have hilst på dig, hvis du ser mig en anden gang så lov mig lige at hilse på. Vi har jo nogle fælles have projekter, udvidelser og haveplaner, som vi nok godt kunne finde noget at tale om.

   Slet
 3. Hold nu op, hvor er den have dog smuk. Det ligner helt et Egeskov i mindre udgave med de smukke, smukke hække! Tak for kigget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var virkelig en skøn have, med nogle fantastiske rum. jeg syntes også at det er lidt hyggeligt med åen i bunden af haven, og Egeskov som nabo

   Slet
 4. - det er helt ok for mig at du ikke har flere blomsterbilleder med i dit indlæg.. ;-), dem ser vi så rigeligt af og det er faktisk ikke så svært at finde frem til udseende på blomsterhoveder når man googler, - men det er du sikkert godt klar over. Nej derimod er det meget sjældent at vi får vist hvorledes stærke haverammer tager sig ud når de er udført med idé og omtanke og hvor vigtige de er for helhedsindtrykket. Samtidig er de med til at give en have identitet og karakter og som gør at man kan skelne den ene have fra den anden.
  Så jeg forstår godt at Leif bliver inspireret og måske du skulle overtale ham til at tage med, næste gang turen går til en arkitektonisk stærk have.
  Tak for kigget

  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi ja måske det ender med at han en dag tager med på havebesøg, der går nok lidt tid endnu. Jeg har det med selv at falde i svime over blomsterne, jeg er vild med stauder og det ses nok også på bloggen, men jeg bliver mere og mere bevidst om hvor meget designet betyder for havens udtryk, og jeg er enig med dig i at det er det der gør hele forskellen, at plante en gruppe stauder det kan de fleste finde ud af.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...