torsdag den 21. april 2016

Så nu siger jeg det altså...

Jeg er altså ikke særlig begejstret for forår... jep det passer ! 
Altså det er ikke sådan at jeg ikke kan lide forår, eller at jeg hadet det, men jeg er bare særlig begejstret for det. 
Alle går og snakke om, hvor dejligt det er at det hele er på vej igen, dagene bliver længere. det bliver grønt, og små skønne forårsblomster kommer frem igen. 
For mig er det mere sådan næsten uudholdelig ventetid, sker der ikke snart noget ? bliver det ikke snart varmere ? kommer der ikke snart blade på alle træerne? og når stauderne ikke snart op til knæene igen, fyldt med dejlige farver som fylder bedene til bristepunktet. Jep jeg er utålmodig, og jeg bor i Midtjylland, her har kan vi stadig få nattefrost i juni. Jeg syntes det er koldt, og jeg syntes altid at frugttræerne og stauderne sprang meget tidligere ud sidste år. 

Den der fejl som mange nye have ejer gør, at plante alt for mange vækster der ser godt ud først på sommeren, så der ikke er noget smukt tilbage i haven om efteråret, den fatter jeg ikke jeg aldrig har være ramt af. Jeg har verdens kedeligste forårs have, og jeg er sååå taknemmelig for at Claus Dalby er ved at skrive en bog om forårs haver specielt til mig ;-)  den udkommer 7 maj, og ja, det er der jo sindsyg lang tid til, vente tid igen...

Jeg har dog ikke opgivet kampen, min have skal også blive en smuk forårs haven, jeg kommer nok til at købe mig fattig i løg til efteråret. I skal vide at jeg sluger alle jeres blog indlæg om smukke forårs blomster, så jeg kan blive inspireret til hvad jeg selv skal putte i bedene. jeg satser på løg vækster og tidlige stauder i mine nye rosenbede. 

Der er dog lidt der blomstrer i haven lige nu, og her kommer lige nogle billeder af noget af det. Det er da godt at plante markederne bugner af forårs blomster, der er der altid forårs stemning at hente.

Hvordan har du det med forår, og hvilke forårs blomster er dine yndlings.

7 kommentarer:

 1. Smukke billeder af skønne blomster jeannett, Ja tålmodigheden er ikke lige det nemmeste, og godt for det for med din vedholdenhed er jeg sikker på jeres have også bliver ver forårslækker:-) nyd fridagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen vi nyder fridagene, ja det er nok fordi at foråret virkelig sætter tålmodigheden på prøve, og det kan jo være svært for de fleste

   Slet
 2. Det skal nok komme det med en smuk forårshave :) Jeg elsker foråret! Men jeg kan godt genkende den utålmodighed der følger med længslen til "rigtig" sommer og knæhøje stauder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bestemt også mange ting ved foråret jeg elsker, specielt den friskhed der er over alle planterne og de fine blå farver som vi ikke ser så mange af om sommeren, meeen altså det er koldt, og jeg er utålmodig. Men jeg er sikker på at hvis jeg får mange flere forårs blomster ind i haven vil jeg med tiden nyde denne tid meget mere, sommeren er kort og det er vigtig at haven er smuk på alle årstider, jeg overvejer også rigtig mange vinter grønne planter til at give haven mere kant når alt det andet er væk.

   Slet
 3. Jamen dog :) Du har da alligevel lidt her i blomst - kan kun opfordre til at investere i flere påskeklokker, de står med blade og knopper hele vinteren og blomsterer i ét væk i flere måneder her i foråret. Men jeg kan da godt kende din utålmodighed - vi glæder os alle til sandal-vejr og lune sommermorgener hvor en tur i haven viser frodighed ud over alle bed-grænser.
  God lørdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi ja jeg var også lidt i tvivl om mit indlæg ville blive misforstået, det er jo ikke sådan at jeg hader forår, jeg er bare lidt utålmodig og trænger til noget varme. Tak for tippet om påskeklokker, ja dem skal jeg bestemt have flere af, de er så skønne

   Slet
 4. Hej Jeannett.Kan da godt forstå din utålmodighed.For foråret lader da vente på sig.........og lidt varme ville vi da også gerne have.
  Men som Ulla skriver så gælder det om at have mange forårsblomster at glæde sig over.Her har jeg små blomstrende træer og masser af tulipaner og narcisser at glæde mig over.
  Men kan da se at du også har de fine små kobjælder od de blå anemoner.
  Lad os håbe at det forår snart viser sig og rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...