søndag den 10. april 2016

Så blev det store plante weekend

I torsdags modtog vi de længe ventet planter, det vil sige vi fik dem egentlig rigtig hurtig leveret efter vi havde bestilt, men når nu det hele har været planlagt lige siden før jul, ja så føles det som en evighed siden.
Vi startede fredag med at måle bedene op, og spraye med spray maling hvor de forskellige grupper skulle plantes. Så kom det store puslespild med at få sat planterne ud i de forskellige grupper, og derefter var det bare at gå i krig med planteskovlen. 

Vi har modtaget ca 1500 græsser og stauder, 20 træer samt nogle Hortensia  Annabelle som skal plantes rundt om trampolinen, og en rund terrasse som støder op til trampolinen. 
Vi skal ikke bruge alle de planter vi har modtaget lige nu for vi tager det hele lidt i etaper, vi startede med de store græsbede nede ved huset, og så tager vi den anden del af haven når vi er færdig her. 

Haven bliver delt op med en lille bøgehæk, på den ene side ned mod huset (det vi er ved at lave nu) her bliver der store lange græsbede med robuste stauder. Her står stauderne i store grupper blandet med forskellige skønne græsser, sådan lidt Piet Oudolf inspireret. Jeg har længe haft lyst til den type bede i haven, men jeg vidste alt for lidt om græsser så jeg allierede mig med Kjeld slot, og fik ham til at give råd og vejledning samt sammensætte en planteliste til bedene. 
Jeg er vild med den måde han bruger stauder og græsser på, så jeg er meget taknemmelig for at han havde tid til at hjælpe. 

Alle mine roser som stod nede ved huset er blevet flyttet, de skal nu stå omme på den anden side af bøgehækken, her bliver så den mere romantiske del af haven, med masser og roser og stauder. Haveplanen for den del af haven er ta da... lavet af mig, men det må i altså vente lidt med at se hvordan det kommer til at se ud, for vi skal lige være færdig oppe ved huset først.14 af træerne er Guldregn de skal danne en alle op mod vejen, de sidste er Blodblomme, Hjertetræ, Duetræ, Tretorn, og den sidste er en Røn Sorbus dodong


Felterne er malet op med spray, og alle potterne blev sat ud inden vi plantede så vi kunne holde styr på de forskellige planter. Så kom alle planterne i jorden og tilbage var bare oprydning af MANGE potter.
Jeg håber også i har haft en skøn have weekend, og at det gode have vejr fortsætter, fortsat god søndag og den kommende uge.

34 kommentarer:

 1. Hold op for et kæmpeprojekt, I har gang i. Ikke underligt at I havde behov for assistance af en fagmand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Da vi anlagde haven for 20 år siden fik vi også hjælp af en havearkitekt, og det har vi været meget glad for, derfor valgte vi at også at søge hjælp nu hvor vi skal udvide igen.

   Slet
 2. Hej Jeannett
  Det er noget af et projekt i har kastet jer over, god med lidt faglig støtte så det bliver rigtigt første gang.
  Jeg glæder mig til at følge udviklingen i de store bede ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det at gøre der rigtig første gang, mindsker lidt arbejdet, så kan man jo altid lege lidt med detaljerne bagefter.

   Slet
 3. Det er noget af en projekt ,er sikker på det bliver godt ,har selv været i haven fik plantet7 stk. roser, samt ordnet min hvide bed, håber også det gode have vejr holder .

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg glæder mig til at se alle dine skønne roser til sommer, og ikke mindst det hvide bed, det bliver så fint.

   Slet
 4. Hej Jeanett.Hold da helt op.........der er da godt nok blevet plantet.Det bliver spændende at se alle bedene når det hele vokser til.Jeg har også plantet bed til i dag.Men der er jo ikke noget i forhold til jer.
  Godt at i fik god hjælp af en professionel.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep vi havde travlt og det kunne mærkes i ryggen bagefter :-) Jeres bed er blevet super fint, vi har ikke så mange bede i haven så for at få den store have til at se ud af noget skulle der mange planter til.

   Slet
 5. Sikke et job i har kastet jer ud i.
  Det er så dejligt når der sker noget godt i haven.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi har glædet os længe til at få planter i jorden, så godt at der endelig begynder at ske noget.

   Slet
 6. Wauw, så fedt at se hvordan jeres ideer tager form, det bliver fedt at følge!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu begynder der endeligt at ske noget, jeg glæder mig også til at se hvordan det udvikler sig.

   Slet
 7. Hold da op et seriøst projekt, vildt med alle de planter. Hvor bliver det spændende at følge, det kan da kun blive fantastisk godt.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg har længe været træt af en alt for stor græsplæne og ikke så mange blomster, så nu giver vi den gas, jeg håber det bliver rigtig godt når det lige vokser til.

   Slet
 8. Hold da maule for en omgang! Vildt imponerende. Det bliver sjovt at følge hen over sommeren. Det sidste foto med de tommer potter er rigtig godt... jeg kan næsten fornemme at I sidder med en tiltrængt kop-et-eller-andet lige i nærheden og nyder synet! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi ja det var lige hvad vi gjorde, så sagde leif du bliver nød til at tage et billed af alle potterne det ser helt vild ud, så det gjorde jeg ;-)

   Slet
 9. Hej Jeannett

  Som alle de andre er jeg også vildt imponeret over skalaen af jeres projekt, det er godt nok stort! Kan næsten også mærke tegnebogens slunkne tilstand efter de mange planteindkøb ;-).

  Det bliver vildt spændende at se senere på sæsonen når det begynder at komme op, håber der kommer flere billeder og gerne med navne på.

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt af en omgang, og det koster selvfølgelig også, men så må vi jo spare lidt på ferierne de kommende år, og nyde tiden hjemme i haven i stedet for ;-) Jeg skal nok vise masser af billeder også med navn det lover jeg.

   Slet
 10. Hej Jeannett, der ser rigtig godt ud, KS er virkelig inspirerende og dygtig til at se linjer og perspektiver. Jeg elsker når folk går All In, og ofre det det koster på haven, og ikke kun laboratorie køkkenet, alias det sted vi bruger flest penge uden effekt på kvaliteten af udkommet....Husk vi må se billeder efterhånden som sæsonen skrider fremad.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har i nogle år ikke rigtig haft overskud til haven, det har vi så fået igen nu, og derfor giver vi den lige hele armen så er vi igang. Vi bruger så meget tid i haven og det er det første vi ser hvergang vi kommer hjem udover hunden, så vi syntes det er meget naturligt at bruge lidt ekstra energi og penge her. Jeg lover at vise masser af billeder..

   Slet
 11. Hold op et arbejde det må se fantastisk ud:D

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. altså lige nu ser det ikke ud af meget, men jeg er sikker på det bliver godt sidst på sommeren og til efteråret.

   Slet
 12. Fantastisk spændende projekt, jeg havde tilbage i 80erne staudegartneri og græsser er bare noget af det fineste, det bliver så smukt:) Jeg lærte også selv meget af en gammel fagmand da jeg som helt ung stod med 6000 m2 have og heldigvis var han en der turde sige mig imod når jeg troede jeg vidste bedst, det har jeg glæde af i dag 40 år efter og haven har nu stille og rolig forandret sig til en mindre arbejdskrævende have med kunst og sjove indslag, og hvis jeg må reklamere lidt så holder vi en non profit Åben havelåge her den sidste weekend i April hvor man kan komme ind og ose lidt rundt i havens mange rum. Held og lykke med det fine projekt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har set så meget på græsser i andre haver og på billeder, så jeg havde et stort ønske om at få en masse forskellige græsser ind i min egen have også. Du må gerne reklamerer, og jeg ville ønske i boede tættere på for jeg gad virkelig godt se jeres have og alle de fine/sjove kunst indslag rundt om i haven.

   Slet
 13. Hej Jeanett.
  Vild imponerende.Glæder mig til at se det når det er vokset til.

  Håber ikke du smider de tømte urtepotter ud.
  De er nemlig genbrugsguld

  Mange hilsner fra Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal da komme ud og se det live, det kunne være så hyggeligt. Alle potterne gemmer vi, jeg har planer om at jeg vil rejse rundt på forskellige plante markeder med små græs aflægger når engang jeg bliver pensioneret ;-)

   Slet
  2. Hej Jeanett.
   Jeg kommer gerne forbi.
   Skal lige forbi Bededag da vi har et barnebarn som skal konfirmeres, og jeg står for at bage kager, flutes , småkager og islagkager

   Slet
  3. Skønt med konfirmation, det er altid sådan nogle hyggelige fester, og det må da være skønt med en bedstemor der kan hjælpe til med at bage.
   Der er heller ikke så meget at se på lige nu, men om em måneds tid forventer jeg da at det begynder at se ud af noget. jeg skriver lige en mail, jeg har jo også til gode at se din fine have ;-)

   Slet
 14. Meget imponerende, I har haft travlt. Det er nogle lækre træer, I har investeret i. Glæder mig til at se det hele hen over sommeren.
  Held og lykke med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak ja vi har haft travlt og vi mangler jo en del endnu, så der er ikke tid til at slappe af endnu.
   Jeg er også temmelig glad for mine træer, en af dem har du inspireret mig til, for da du skrev om hvor glad du var for din Røn Dodong besluttede jeg at sådan en ville jeg også have, så mange tak for inspiration.

   Slet
 15. Tror du ikke jeg skal komme og massere dine ømme muskler, de må da være rødglødende :-b. Det ser SUPER GODT ud, det glæder jeg mig til at se om en måned eller to, så kommer du til at give kaffe 😘, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi jeg er allerede helt på toppen og klar til at plante endnu mere :-) Jeg giver altid gerne kaffe hvis der kan følge en have snak med :-) Jeg har jo også lige noget jeg skal have hentet over hos jer.

   Slet
 16. Vilket jobb!!! Rolig bild på alla tomma plastkrukor. Ska bli kul att se resultatet. Speciellt ska det bli roligt att se hur det blir med dom stora gullregnen du köpt. Hade du tänkt dig som Rosemary Verey klassiska gullregns gång över ett hav av blommande kirgislök?

  SvarSlet
 17. Mange tak, ja min er bestemt inspireret af endes, jeg så et billed som barn at hendes alle i en af min mors Bo-bedre blade, og jeg har drømt om sådan en alle lige sien.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...