fredag den 16. september 2011

Er jeg ved at komme i julestemning


Nej egentlig ikke, men jeg kunne altså ikke stå for denne fine julestjerne. Jeg har det lidt underlig med julestjerner, normalt kan jeg kun lide dem til jul og kun i den helt rigtige julerøde, ikke for lys og ikke for mørkt. Ikke noget med blå, grønne og hvide, nej kun den røde, men den er jeg så til gengæld også helt vild med. Jeg har dem gerne i alle vinduer og jeg nyder dem, syntes de giver den helt rigtige julestemning for mig, men samme dag som julepyntet pilles ned ryger stjernerne ud. Den anden dag nede i butikken fandt jeg så denne rosa udgave og jeg syntes altså den er rigtig fin, lige nu syntes jeg ikke den er julet, men kunne godt forestille mig at have den til jul også.
Hvad med jer, er i til julestjerner, er det kun til jul, eller er det bare en af de blomster som aldrig kommer inden for derhjemme.

7 kommentarer:

 1. Hejsa :o)

  Julestjerner forbinder jeg med min mor (som desværre ikke er til længere) da hun elskede dem og jeg ALTID sørgede for hun fik nogle til jul. Den rigtige røde julefarve :o)
  Har selv forsøgt at holde dem, men uden held...

  Må dog sige at den er skøn, den du har fundet. Sikke en mild farve og den er ikke kun til jul, langt fra....
  Står flot i dit vindue...

  God dag og weekend

  Kh Tina.

  SvarSlet
 2. jeg har det lidt ambivalent med julestjerner. da jeg var ansat ved Københavns kommune var en julestjerne vores årlige julegave- man skal jo ikke bruge skattekroner på at glæde de ansatte- den ankom altid i en alm. plastpotte- og vi kunne så sætte den på underkop iog vente på at den døde grundet manglende vanding- altså lidt trist at se på rundt om på skrivebordene-
  Planten signalerer JUL- og de er rigtig hyggelige- men den der lyserøde er da helt vild sart og fin og meget piget- den er da bare optimistisk og slet ikke vintergtig- det synes jeg er lidt skønt nu hvor vi går den mørke tid i møde- så kan den jo lyse som en lille stjerne.

  SvarSlet
 3. Jeg bryder mig (undskyld!) ikke om dem. Jeg synes, at de er......triste...på en eller anden sær måde. Så hos mig finder man dem aldrig.

  SvarSlet
 4. Min bedstemor havde dem hele året - og de var kæmpe store og fyldte hele vindueskarme ud. Hun sagde at hemmeligheden var afkogt vand, rigtig sollys også skulle man huske at snakke med dem ;)
  Vi har dog ikke nogle, da jeg mest er til "funktionelle" planter - vi har en del krydderurter i potter. Til jul sniger der sig dog gerne nogle ind.
  Men den du har fundet, er nu rigtig fin - og ikke for "jul'et"

  SvarSlet
 5. FamilienG: Jeg tror også der er mange der forbinder dem med mødre og bedstemødre, det gør jeg egentlig ikke, måske er det derfor at jeg godt kan lide dem.

  SvarSlet
 6. Ellen: Jeg kan lige forestille mig rækker af visne julestjerner og ansatte der glæder sig til juleferie.

  Finurligheden: Det er jo skøn som smag er forskellig, og dejlig at stå ved det. Det har været lidt sjovt at læse de forskellige meninger og minder i har med julestjernen. For mig minder den også lidt om Nepal, derude har mange den rundt ved husene.

  Kristina: Sjovt nok så har jeg ingen problemer med at få dem til at gro og de får ingen special pleje, men krydderurter gror altså bedst i haven herhjemme, i vindueskarmen visner de desvære ret hurtig.

  SvarSlet
 7. jeg er heller ikke så meget til de røde julestjerner, men sidste jul fandt jeg også en lyserød en af slagsen og den kom med hjem. Tror godt jeg kunne finde på at købe en igen i år :)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...