fredag den 15. maj 2015

Hverdags glimt og en lille ny kanin


Vores lille nye familiemedlem
Sig hej til Flore vores lille nye Dværgvædder kanin. Hun er en rigtig lille kælen en som elsker at blive nusset bag ørene, hendes livret er mælkebøtter, og det er helt perfekt for dem har vi mange af, som i rigtig mange.

Flore er Filippas kanin, hun har længe ønsket sig en kanin, og vi har haft lange snakke om, at med sådan en lille en følger der et stort ansvar. Hun har virkelig glædet sig, og hun er helt overbevist om at hun sagtens selv kan passe den, og den tro lader vi hende da bare være i.

At omgås dyr er god læring for børn, de bliver trænet i at tage et ansvar, og at med alt det sjove følger der også nogengange mindre sjove pligter som også skal ordnes. Men den bedste læring syntes jeg er, at de lære at sætte sig i en andens sted, og de bliver trænet i at afstemme sig selv i forhold til omgivelserne. Det nytter jo ikke noget at hoppe vildt rundt inde i buret, og drille kaninen i stedet for at snakke med den og give den mad. Det med at kunne aflæse andre, tilpasse sig den stemning som er i omgivelserne, og tilsidesætte sig selv til fordel for andre er en rigtig god læring.
jeg ville ønske at alle børn havde mulighed for på en eller anden måde at omgås kæledyr i deres dagligdag, sikke mange empatiske unge mennesker der ville vokse op, og måske vi på den måde kan minimerer mobning.


Feriegæst og cykeltur 
Vi har en ferie hund i disse dage, den har været på besøg her tit så den føler sig hjemme, det er nu helt hyggeligt med to hunde.
Og så kan vi Endelig sætte kryds i kalenderen, for i dag cyklede Filippa for første gang. Det har virkelig holdt hårdt, og vi var helt holdt op med at plage hende. Men så i dag kom hun selv og ville lære det, og ret hurtig fik hun også styr på det. Efter en lille middags pause kom hun så igen, nu ville hun cykle over til Farbror lars for at vise sine evner, vi syntes måske turen på et par kilometer var lidt lang sådan på første dagen, men hvor der er vilje er der vej, og hun tog turen frem og tilbage helt problemer.

Så denne sommer skal vi heltsikker ud i det blå, med cykelhjelm på....


6 kommentarer:

 1. Hej .
  Sikke en sød kanin. Håber Filippa bliver rigtig glad for den.
  Dejligt at hun har fået lært at cykle.

  Kan godt se at du har mange mælkebøtter.
  Du må igang med at lave mælkebøtte sirup.
  Jeg så også på nette at der var en som lavede vin af mælkebøtter.

  Ha`en god weekend.
  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk haft mælkebøtte sirup på to-do listen længe, jeg håbede faktisk at det lavede lidt sig selv, men det gør det vidst ikke ;-)
   Ja det er super at hun endelig har fået lært at cykle, så kan vi rigtig komme på tur her til sommer.

   Slet
 2. Virkelig søde begge 2 :-)
  Og vi giver dig ret i, at alle børn har godt af at have omgang med dyr og lære at passe på dem og tage ansvar.
  Ønsker jer er fantastisk weekend med den lille ny kanin :-)
  Maria og Tina
  "En verden af kunst"

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og rigtig god weekend til dig også, ja det at have et ansvar tror jeg vi er mange der godt kan lære noget af.

   Slet
 3. Hej Jeannett.Hvor er hun sød som hun sidder der med sin kanin...................og godt gået at cykle så langt når man lige har lært det.
  Og børn har helt sikkert rigtig god af omgang med dyr.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ja jeg syntes også hun er sej, måske er det fordi at hun jo faktisk snart bliver 6 og de fleste lærer jo at cykle når de er 4-5 år, Filippa har bare været stædig og hver gang vi øvede blev hun sur, så vi stoppede med at plage hende til hun selv kom en dag.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...