lørdag den 12. oktober 2013

Efterårs ferie og skattejagt

For nogen er efterårsferien måske allerede startet, vores starter dog først på torsdag, men det afholder os ikke fra at deltage i nogen af de spændende efterårs aktiviteter der er arrangeret for børn rundt om i kommunen. 
I dag startede vi ud med en skattejagt, vejret var perfekt og naturen rundt ved Stanghede og Hald sø er så fin lige nu klædt i efterårs farver. 

Det er Viborg Bibliotek der står for arrangementet, de laver hvert år 4 forskellige skattejagte rundt i de lokale skove og hede områder. Man kan for 25 kr købe et skattekort til en af de planlagte ruter, men informationer om start sted og rute beskrivelse. På selve ruten er der tegn som fx små røde plastik svampe der viser retningen, en krage eller en slange i græsset, rigtig fine og tydelige afmærkninger som med lidt hjælp er til at finde, selv for en 4 årig. 
Vi havde rygsæk med kaffe, vand og lidt frugt med, og i skatten var der lidt slik til Filippa. 
Vi havde en virkelig fin tur, Filippa var helt høj af lykke hver gang hun fandt et spor, og løb nærmest fra spor til spor, vi voksne tog det mere roligt og nød den fine udsigt og lidt kaffe engang imellem.

Tak for et super godt arrangement Viborg bibliotek, vi tager flere skattejagte i løbet af ugen, og bor i i nærheden af Viborg kan jeg kun anbefale, at smutte en tur forbi biblioteket efter et skattekort. 

Rigtig god efterårs ferie 

Beklager billed kvaliteten, jeg havde glemt mit kamera, så de er taget med min iphone :-)

13 kommentarer:

 1. billede kvaliteten? - måske det er mig som drages af smuk natur, men jeg ser intet galt i kvaliteten...synes den er flot og ikke mindst; naturen viser sig fra sin bedste side (hvilket farvespil!)

  God ferie (når den rammer jer!)
  // Rikke //

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja naturen er så fin med alle sine farver lige nu og meget taknemmelig at fotograferer, men når man er vand til at se verden gennem en Minolta spejlrefleks så er det her altså ikke helt ok :-) alt for uskarp og kornet

   Slet
 2. Sikke en god ide :0) Og jeg synes altså heller ikke billedkvaliteten fejler noget - smukke omgiverelse. Ser ud som om I rigtig har hygget.
  Jeg synes bibliotekerne er rigtig gode til at lave forskellige arrangementer til billige penge - og nogen gange gratis. Det er bare med at støtte op. Her afholder biblioteket ofte teater - det er også rigtig hyggeligt.
  Rigtig god søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så godt med biblioteks arrangementer, Viborg har også teater, men det er mandag og tirsdag og der arbejder jeg desværre. Vi er så glade for de aktiviteter de laver og vi støtter gerne op, men desværre er det ikke alle de nøjes med at støtte op, allerede på arrangementets første dag, lørdag, var der nogen på vores rute der havde fjernet pile, heldigvis var biblioteket opmærksom på det og var ude at sætte nye pile op, men altså hvor var det ærgerlig.

   Slet
 3. Ej, hvor det lyder brandhyggeligt! Bliver helt misundelig over at man ikke er i nærheden af Viborg - det gad jeg godt prøve med vores 2 småpiger... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har noget virkelig fint natur rundt om Viborg, og turen var helt på højde med en tur i fx zoo, så måske det er værd at køre efter (jeg husker ikke lige hvor du bor) :-)

   Slet
 4. Sikken en skøn anledning til at komme ud, hav en god uge allesammen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde, ja vi kunne gøre det sammen måske næste år :-)

   Slet
 5. Lækre efterårsbilleder - og dejligt med sådanne aktiviteter! God ferie, når I kommer der til - er kun lidt misundelig :-)

  Kh. Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, vi glæder os til vores ferie rigtig starter, nu skal vi lige have mander overstået, hvor jeg skal arbejde til kl. 17. men så er det bare et par korte dage og så er der fri :-) Rigtig god uge til dig også

   Slet
 6. Det lyder som en god tur. Måske skulle vi selv overveje dette. Hvilken skov var I i??

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig en super tur, vi gik Stanghede turen, den er rigtig rigtig fin. Vi har også købt kort til syd for Hald sø, den skal vi gå en dag i løbet af ugen.

   Slet
 7. Det var da en dejlig ide og super lækre billeder af den lille prinsesse ;-)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...