Jeg har været så heldig at få en skøn jule kaffe pakke fra Wienslev kaffe, med dejlige smagsprøver på deres nye kaffe varianter. Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen, jeg er vild med deres kaffe....
Jeg syntes simpelthen det er så godt gået af de her 2 kaffedrenge Cristian og Esben, de har rystet "kaffe" posen og skabt et helt nyt koncept. Kaffe er ikke længere bare noget der står i brune poser på hylden nede ved købmanden, nej det er kommet i fine dåser med flotte farverige etiketter, det er blevet et kvalitets produkt, hvor det er muligt at vælge variant efter smag.
Jeg syntes ikke det er mange år siden valgmulighederne stod mellem økologisk kaffe, fair trade eller traditionelt produceret kaffe, kvaliteten ja den var der ingen der gik op i. Nu bliver der nørdet alle vegne omkring kaffen, både smagen og hvordan kaffen bliver brygget er ikke længere tilfældig, du kan komme til kaffe smagning og på kurser i hvordan kaffen brygges. Jeg syntes rigtig godt om denne udvikling, for jeg elsker også en god kop kaffe.
Jeg er dog slet ikke nørdet, jeg vejer ikke min kaffe af og jeg tager ikke tid på hvor længe bønnerne trækker. Jeg brygger dog helst af frisk malet bønner og enten med stempel kande eller på den gammeldags måde med tragt fx. en Hario V60 og jeg kan altså godt smage forskæld på en god bønne, og den vakuumpakket nede fra Brugsen.
Hvordan foretrækker du din kaffe? og hvordan er jeres foretrukne måde at brygge den på??
Det kunne være interessant at høre, jeg trækker lod om to bøtter jule kaffe fra WienslevKaffe mellem de indkommende kommentarer.
Så smid en kommentar herunder inden den 26. til middag og vær med i lodtrækningen om en bøtte julekaffe fra WienslevKaffe, og tjek så lige deres facebook side ;-)
Jeg foretrækker min kaffe brygget af økologiske kaffebønner på gammeldags stempelkande med stimet varm mælk.
SvarSletRigtig glædelig jul og vil meget gerne deltage om det lækre kaffe.
Jeg foretrækker kaffemaskinen - Det er let og hurtigt :) Jeg bruger som regel en mellemristet kaffe og bruger lidt mælk i kaffen. Jeg kan sagtens drikke kaffe uden mælk. Jeg synes bare at det smager bedre med mælk.
SvarSletGlædelig jul!
m_hoej20(ad)yahoo.dk
Jeg foretrækker at brygge min kaffe på friskmalede bønner og så i stempelkanden. Let afkølet kogt vand og så ned over bønnerne. Lade det trække i 4 min, tage en ske og røre rundt, og så fjerne det lysebrune skum som ligger på toppen - det er der bitterheden er. Og derefter trykke låget ned. Og så skal kaffen nydes med et stykke kage og en god bog eller godt selskab
SvarSletPå kaffemaskine, mest fordi det er hurtig og nemt...... Ville gerne være bedre til at ture nogle nye og mere spændende kaffe.
SvarSletHåber jeg vinder:0)
Vh Louise
Mmhh.. Lige en give-away for mig. Jeg elsker en god kop kaffe og her bliver der både stemplet, lavet cafélatte og iskaffe :)
SvarSletRigtig glædelig jul!
Mvh. Christine (juhl-eg-riis@mail.dk)
Jeg foretrækker at male ristede, økologiske bønner i kaffemøllen og herefter lave en god kande stempelkaffe - den drikkes næsten altid sort.
SvarSletGlædelig jul!
Hos os er kaffen enten espresso lavet i espressokogekande eller stempelkandekaffe lavet af friskkværnet øko Peter Larsen. Indimellem forkæler vi os selv med specialkaffe når lejligheden byder sig ;-) Helst sort kaffe medmindre der bliver lavet en espresso med steamet mælk ;-)
SvarSletHer er det friskmalede bønner der bliver lavet i kaffemaskinen og nydt med lidt mælk. Vi køber mest økologisk kaffe og har prøvet en del forskellige fra udvalget i Irma. Det er spændende at det hele tiden er nye slags kaffe, vi har, man kan godt blive lidt træt af at alt altid er det samme
SvarSletElsker en god kop kaffe. Men må indrømme at i en travl hverdag bliver det ofte kun til en kop instant kaffe. Men af og til laver vi en god kande stempel kaffe. Jeg kan godt lide en kraftig kaffe med mælk i. På cafe vælger jeg helst en latte med dobbelt shot. Udover det kan jeg også godt lide en smagstilsat kaffe, bl.a julekaffe, chokoladekaffe og kanel/vanille.
SvarSletHej!! Jeg elsker kaffe og især at prøve noget nyt, med en spændende smag!!!!
SvarSletRigtig god jul!!!
Jeg kan faktisk godt li forskellige typer af kaffe – filter med kold mælk, latte med dobbelshot eller friskmalede bønner :) <3
SvarSletkærligst
Mai / maiodgaard@gmail.com
Kaffe er altid skønt især når den er korrekt, som efter min smag er:
SvarSletEn god kvalitetskaffe som hele bønner. Denne kværnes i en kaffekværn og kommes i en stempelkande.
Kogt vand skal afkøle lidt, så det er ca. 80 grader varmt og så hældes i stempelkanden.
Dette skal stå at trække nogle minutter, så trykkes stemplet i bund og kaffen kan nydes varm af en god kop som holder på varmen.
Jeg foretrækker min kaffe sort.
Vil også lige ønske en glædelig jul.
Tina Hoffbeck
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
god jul :-)
SvarSletReklame-for-Din-og-Flere-Giveaway-Her
Jeg elsker også god kaffe. Hjemme bliver det dog mest en hurtig kop frysetørret kaffe - på arbejdet har vi en rigtig fin maskine med luksus bønner. En stærk kop kaffe med varm mælk er min favorit. Og helst ikke de "sure" bønner. Jeg er mest til cremet kaffe.
SvarSletJe g er bedst til den iceblend-kaffe, som Baresso lave til mig. :D
SvarSletMen bør vel snart lære at lave noget lækkert kaffe selv? ;)
Jeg drikker ikke kaffe, det gør min mor og far dog i stor grad! Jeg ved, at de som regel bare rører lidt kaffe op med vand eller maler deres egne bønner :-)
SvarSletSå jeg ville elske at forkæle dem med en sen julegave!
/Heidi Christensen
heidi1608(a)hotmail.com
Til hverdag er det gerne instant kaffe eller almindelig BKI på Moccamasteren. Men jeg elsker en rigtig god kop kaffe brygget fra friskmalede kaffebønner - men det bliver kun til engang imellem. :-)
SvarSletJeg foretrækker min pulverkaffe fordi den er nem. Når den skal være rigtig god, så kommer de gode bønner ud af køleskabet og bliver malede, men det er ikke ofte.
SvarSletJeg foretrækker kaffemaskinen fordi det er hurtigt og nemt.....men tager ind i mellem pulverkaffes også hvis det bare er en hurtig kop jeg vil have
SvarSletKarina Holse Schrøder
Karina@hemmelig.dk
Jeg er meget til simpel pulverkaffe - det er hurtig og nemt! I weekenderne hygger vi dog mere med en stempelkande på frokostbordet!
SvarSletJeg er ikke kommet længere end til den sorte, så kunne være spændende at prøve noget nyt :)
SvarSletJeg foretrækker min kaffe sort - brygget på almindelig kaffemaskine.
SvarSlettagelaursenpiaeriksen@gmail.com
Friskmalet kaffe med et smule skummemælk <3
SvarSlet/saraberg88@live.dk
Jeg elsker friskmalet stempelkandekaffe, men er for det meste for doven til at lave det. Og så al den rengøring bagefter... :) Så for det meste er jeg godt tilfreds med kaffemaskinekaffe eller en hurtig kop pulverkaffe.
SvarSletMin foretrukkende er sort kaffe med mælk :) gerne hjemme kværnet kaffe i stempelkande!
SvarSletMin foretrukne kaffe er den friskmalede af slagsen direkte fra stempelkanden - gerne serveret med mælk i en dejlig Mano-kop :-)
SvarSletDeltager :-)
SvarSletForetrukne er amokka kaffe
Jeg vil meget gerne deltage :) hilsner fra mamalotten@gmail.com
SvarSlet